Free Joomla Templates by iPage Hosting

Članarina & Uplate

Ukoliko ste odlučili postati naš član, molimo Vas da dobro pročitate niže navedene informacije!


Ukratko o udruzi

I. Osnovne informacije

Puni naziv: Klub informatičara Portal Đurđevac
Skraćeni naziv: KI-Portal
Predsjednik: Danijel Magdić
Dopredsjednik: Domagoj Vlahović
Tajnik: Mladen Prevedan
Adresa: Antuna Radića 4, 48350 Đurđevac

II. Klub informatičara Portal Đurđevac je neprofitna udruga građana, a ne firma, te stoga vrijede druga pravila. Ova udruga nije poput firme kojoj svaki mjesec plaćate račun za isporučenu uslugu, te Vas više od toga ne interesira. KI-Portal nije ISP. Znači, udruga KI-Portal se ne pozicionira kao konkurencija tim firmama nego je namijenjena osobama:
- slabijeg imovinskog stanja,
- koje zanima informatika i računalstvo, te mrežne tehnologije, 

- kojima nije bitna stalna online prisutnost. Ne jamčimo 99% uptime! Administratori besplatno održavaju mrežu udruge. Budući da i administratori moraju zaraditi za svoj kruh, stignu se baviti udrugom tek kada riješe druge obaveze. Logično. Zato rješavanje nekog problema može nekad potrajati. Prekidi u radu mreže ne pojavljuju se samo kada se pojavi neki problem, već i kada testiramo razne postavke ili mijenjamo opremu.

- Od članova udruge se očekuje aktivni angažman kako bi udruga mogla što bolje funkcionirati. Naravno, nismo svi informatički stručnjaci. No, svatko od vas može na svoj način pridonjeti. Naprimjer, javite kad primijetite određeni problem i naučite osnove. Član je odgovoran za opremu koju koristi za spajanje na mrežu udruge, te je dužan s vremenom naučiti njome rukovati. 

Vama kojima su bitni fejsbuk, whats app, viber i slični servisi, i želite biti 24 sata dostupni / online, zaobiđite KI-Portal i na smartfonu si aktivirajte neki od podatkovnih paketa. Mobilni operateri u današnje vrijeme nude te pakete prilično jeftino. Na taj način ćete biti dostupni uvijek i svugdje. Također, tu su HT i Pro-Ping za korisnike sa većim apetitima.

Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

III. Ciljevi udruge su:

- zalaganje za razvitak bežičnih informacijskih i komunikacijskih mreža,
- savjetovanje i pomoć osobama zainteresiranim za informatičke ili mrežne tehnologije u razvoju mrežne infrastrukture,
- povezivanje osoba koje se bave, koriste ili su na neki drugi način povezane s bežičnim sustavom, računalima ili internetom,
- omogućavanje bežičnog pristupa internetu zainteresiranim osobama,
- poticanje članova na zajedništvo i zajedničku suradnju u svrhu ostvarivanja zajedničkih interesa u okviru Udruge,
- sudjelovanje u programima koji se provode, u cilju razvitka i promicanja tehnologije bežičnog umrežavanja,
- ostvarivanje suradnje s drugim istovrsnim i sličnim Udrugama i organizacijama u zemlji i inozemstvu, te sa svim organizacijama koje podupiru rad Udruge.

Molimo vas da pročitate Statut udruge kako bi bili upoznati sa načinom funkcioniranje udruge KI-Portal, te sa svojim pravima, obavezama i odgovornostima.


ČLANARINA

Članarinu uplaćujete za svaki mjesec (do 23.), za svaka 2 ili za svaka 3 mjeseca. Znači, uplaćuje se za tekući mjesec. Naprimjer, u 7. mjesecu plaćate za 7. mjesec, u 8. mjesecu za 8., itd. Plaćanje članarine se vrši isključivo na račun udruge. NE uplaćujte unaprijed za više od 3 mjeseca.

mjesečno = 39 KN (Od 1.1.2018. članarina iznosi 39 KN. Detaljnije -> klikni me.)

2 mjeseca = 78 KN

3 mjeseca = 117 KN

Ukoliko želite otvoriti obiteljski račun koji Vam omogućava istodobno spajanje više uređaja na mrežu udruge Portal, i pritom svakom novospojenom uređaju rezervira propusnost, kontaktirajte nas. Obiteljski račun je namijenjen samo članovima čiji ruteri ne podržavaju sličnu mogućnost (dhcp server i nat). Ostalima je dhcp server i nat usluga već uključena po defaultu, pa oni automatski imaju obiteljski račun (varijanta). Obiteljski račun se smije koristiti samo na jednoj lokaciji, tj. na Vašoj, najčešće, kućnoj adresi koju ste nam dali prilikom upisa u registar članova.


Potrebni podaci za ispunjavanje univerzalnog naloga:

PLATITELJ (naziv/ime i adresa) -> Vaše ime i adresa. Npr. Marko Horvat, Stjepana Radića 1, 48350 Đurđevac

PRIMATELJ (naziv/ime i adresa) -> Klub informatičara Portal Đurđevac, Antuna Radića 4, 48350 Đurđevac

IBAN ili broj računa primatelja -> HR7623600001101718212

Poziv na broj primatelja -> OIB od nositelja članarine

Opis plaćanja -> "Članarina za 1. mjesec 2018." Ovo je samo primjer. Vi ćete naravno upisati druge mjesece.

Uplatnice čuvajte!

Molimo vas da se točno pridržavate navedenih uputa sa ciljem što efikasnijeg vođenja evidencije članarine.


UČLANJENJE  U UDRUGU

Prilikom učlanjenja od Vas ćemo zatražiti sljedeće podatke:

prezime, ime, adresa, OIB, datum rođenja, e-mail, broj telefona ili mobitela. Ukoliko ste već platili upisninu i članarinu, tada još navedite i za koje ste sve mjesece platili članarinu. Naprimjer, članarina za 1., 2. i 3. mjesec 2018.

Podatke za učlanjenje pošaljite na e-mail udruge (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), ili nazovite 091/7994186 (Mladen Prevedan), 091/4058880 (Danijel Magdić).

 

Prvi puta se plaća upisnina u registar udruge od 10kn. Upisninu možete platiti na istoj uplatnici. Samo navedite u opis plaćanja "PRISTUPNINA I ČLANARINA (1.- 8. mjesec 2018.) ZA KI-PORTAL".

Prvih 8 mjeseci članarina za nove članove iznosi 1kn / mjesečno.

8 mjeseci, 8kn!

Ovom akcijom želimo novim članovima sniziti troškove ulaska u članstvo udruge, budući da član mora kupiti uređaj da bi se mogao spojiti na wifi mrežu udruge. Ako već posjedujete uređaj, akcija i dalje vrijedi, ali ju ne možete kasnije opet iskoristiti.

Naime, osmomjesečna snižena cijena članarine vrijedi i za postojeće članove koji se sa 2.4 GHz prebace na 5 GHz. Ta pogodnost ne vrijedi za nove članove (Datum pristupanja udruzi 23.8.2017. ili noviji.) koji prilikom ulaska u članstvo nisu kupili 5 GHz uređaj, već su iskoristili vlastitu 2.4 GHz opremu za spajanje na mrežu udruge.

 

Upisom u registar članova član potvrđuje da je upoznat sa svim detaljima Statuta i drugih akata Udruge, te preuzima svaku materijalnu i/ili krivičnu odgovornost prema Udruzi ili nekoj trećoj strani proizašlu iz njegovog nepridržavanja Statuta, drugih akata Udruge, te ugovora i/ili sporazuma koje Udruga ima potpisane sa trećim stranama.

Za spajanje na mrežu udruge KI-Portal trebat će Vam ruter/antena koji dođe oko 500kn. Odabir odgovarajućeg uređaja ovisi o udaljenosti novog člana od pristupne točke udruge, te o optičkoj vidljivosti. Što ste dalje ili ako postoje prepreke, to Vam treba bolji uređaj. Nemojte ništa kupovati na svoju ruku! Kontaktirajte administratore.


PROVJERA UPLATA

Vaše uplate možete provjeriti ovdje.

Iznosi koje smo označili žutom bojom su nejasne uplate (uplaćeno previše/ premalo, krivo izračunato koliko je članarina za 2, 3 mjeseca...). Ukoliko je Vaša uplata označena žutom bojom, OBAVEZNO nazovite.

Napomena. Zbog transparentnosti, podaci iz opisa uplate (opis plaćanja) su točno oni podaci koje ste naveli kada ste ispunjavali uplatnicu. Što znači, ako ste prilikom ispunjavanja uplatnice stavili krivi mjesec, to će biti vidljivo i u ovoj evidenciji. Vodite računa o tome kada budete provjeravali svoje uplate. U internoj evidenciji udruge su te greške ispravljene. Slobodno nazovite tajnika, ako bude nešto nejasno.


Redovito provjeravajte ovu rubriku (Članarina & Uplate)!