Free Joomla Templates by iPage Hosting

30.11.2019. hotspot logiranje - kipdj.net

Poštovani,

povremeno ćete se morati ponovno ulogirati u bežičnu mrežu udruge KI-Portal Đurđevac s pristupnim podacima (korisničko ime i lozinka) koje ste dobili prilikom učlanjenja.
U većini slučajeva internet preglednik (Firefox, Chrome...) sam detektira da se potrebno ponovno logirati i prikaže vam login stranicu udruge.
No, ponekad preglednik zakaže.

Tada upišete kipdj.net ili 192.168.101.1 (10.100.2.1 za peski-lan) u adresnu traku internet preglednika i prikazat će se login stranica udruge.
"kipdj" je kratica od Klub informatičara Portal Đurđevac.

Za odlogiranje iz mreže udruge upišete istu adresu. Kada vam se prikaže login stranica kliknete na "Odlogiraj me".

Stare adrese za hotspot logiranje više ne vrijede.

3.11.2019. mobiteli i nedostatak sna

Poštovani,

"jeste li primijetili kako se budite umorni ili na poslu ne uspijevate zadržati koncentraciju? Uhvatite li se ponekad kako pred spavanje tipkate po mobitelu ili je to čak češće pravilo nego iznimka? Upravo deprivacija spavanja, odnosno sustavno i svjesno uskraćivanje vremena za spavanje moglo bi biti razlog umora."

Detaljnije: Zdrav život: Izbacite mobitele iz spavaće sobe (hrt.hr)

14.10.2019. Kako poboljšati performanse računala?

"Koji je najbolji način nadogradnje računala? Što će vam pružiti najveću prednost za vaš uloženi novac, a koje nadogradnje su gubitak vremena? Evo našeg vodiča za najbolje nadogradnje računala koje možete napraviti."

Detaljnije: Ove nadogradnje će najviše poboljšati performanse vašeg računala (pcchip.hr)

1.9.2019. YT Vanced

YouTube Vanced je aplikacija za android koja Vam omogućava gledanje/ slušanje YT-a bez reklama i u pozadini (reproduciranje videa dok radite nešto drugo na vašem mobilnom uređaju). Prilično korisno, zar ne?

Detaljnije: YouTube Vanced – Što je i zašto ga koristiti? (pcchip.hr)

               Kako da YouTube glazba svira u pozadini sa ugašenim ili zaključanim ekranom? (balkanandroid.com)

21.7.2019. Virtualno bankarstvo

Poštovani,

ukoliko još niste čuli za virtualno bankarstvo, Revolut i Monese, možda je upravo sad pravo vrijeme da se informirate. U niže navedenim člancima sa mob.hr i bug.hr saznat ćete osnovne informacije i kako koristiti navedene usluge.

Detaljnije: Kako i zašto koristiti Revolut ili općenito virtualno bankarstvo? (mob.hr)
               Kako koristiti Revolut - digitalni pametni mobilni novčanik (bug.hr)

25.6.2019.

Poštovani članovi,

sretan Vam Dan državnosti!

Detaljnije o Danu državnosti (Što je to? Zašto 25.6.? ...) možete pročitati na vecernji.hr

13.5.2019. link Čepelovac i prepreke

Poštovani,

vezano uz našu prethodnu obavijest o optičkoj vidljivosti i preprekama. Naime, bežični link između silosa i Čepelovca više ne radi dobro kada je nevrijeme ili kada je vjetrovito. Preko tog linka je većina čepelovačkih članova spojena na mrežu udruge. Nije problem u opremi (Nedavno je postavljena nova.), već u prepreci. Link ometa šuma koja je u međuvremenu pošteno narasla.

Trenutno ne možemo ništa u vezi toga napraviti. Šuma nije u našem vlasništvu, a stup na kojem je antena trenutno ne možemo još povisiti. Razmatramo i druge opcije.
Kada je lijepo vrijeme, tada link radi ok, pa se nadajmo sunčanom i mirnom ljetu. U jesen drveće neće biti toliki problem, jer će otpasti lišće, što znači i manje prepreka.

10.5.2019. prepreke i optička vidljivost

Poštovani članovi,

redovito provjeravajte "gleda" li i dalje Vaš Mikrotik uređaj/antena sa kojom se spajate na wifi mrežu udruge prema pristupnoj točki. Nevrijeme ili jaki vjetar ponekad pomaknu antenu, pa onda dolazi do smanjenja kvalitete signala.

Također, proljeće je u punom tijeku i drveće se je razlistalo. Ukoliko su u međuvremenu izrasle grane koje ometaju dobru optičku vidljivost između Vaše antene i pristupne točke udruge, ako je izvedivo, posijecite te grane ili preselite antenu na drugu lokaciju. Jer, prepreke značajno narušavaju kvalitetu wifi veze.
Te antene komuniciraju na visokim frekvencijama (5 GHz spektar) koje su vrlo osjetljive na prepreke. Nije situacija kao kod antena od TV-a ili radija.

4.5.2019. ušteda prilikom kupnje Mikrotik uređaja

Nova pogodnost za članove kojima se zbog više sile pokvari Mikrotik 5 GHz uređaj sa kojim se spajaju na wifi mrežu udruge. Ukoliko se opet želi spojiti na wifi mrežu udruge, tada si član mora kupiti novi Mikrotik 5 GHz uređaj.

KI-Portal će tome članu izaći u susret na sljedeći način:
A) Ako član kupi ldf 5, sxt 5, disc lite5 ili lhg 5 uređaj, sljedećih 11 mjeseci će mu se članarina spustiti na 1 kn mjesečno.
B) Ako član kupi lhg xl 5, qrt 5, dynadish 5 ili Mikrotik uređaj skuplji od 590 kn, sljedećih 15 mjeseci će mu se članarina spustiti na 1 kn mjesečno.

Ova pogodnost je na snazi od 4.5.2019. godine.

Kao što primjećujete, ušteda je za člana ogromna! Da, platit će novi uređaj, ali će zato članarinu plaćati samo 1 kn mjesečno i time praktički neće ni osjetiti trošak kupnje novog uređaja.

S tim da će se navedena pogodnost (ušteda) izračunavati po fer principu.
Pojašnjenje:

Ako član kupi 5 GHz uređaj čija cijena je u tome trenu manja od iznosa uštede, tada se ušteda smanjuje za 1 ili za više mjeseci. Ušteda ne smije biti veća od cijene novog uređaja.

Na primjer, članu se pokvari lhg 5 uređaj, pa si on kupi novi lhg 5 za 400 kn (s uračunatom dostavom u taj iznos, ako je tako nabavljao).

Za lhg 5 se ušteda izračunava prema A) stavci.

11 x 39 = 429 kn -> Iznos članarine koji član inače plati za 11 mjeseci.
                11 kn -> Iznos članarine koji član plati kada mu se pokvari uređaj.

429 kn - 11 kn = 418 kn -> Konačan iznos uštede.

418 kn je više od iznosa koji je platio za lhg 5. Stoga neće dobiti 11 mjeseci po 1 kn mjesečno, već 10 mjeseci.

OBAVEZNO prvo kontaktirajte administratore i NE KUPUJTE ništa na svoju ruku, inače gubite pravo na ovu pogodnost! Administratori će prvo sve provjeriti i preporučiti Vam odgovarajući uređaj. Jer, tehnologija brzo napreduje. Model uređaja koji ste do sada koristili možda više nije optimalno rješenje za Vas.

Također ćete nam predati stari neispravan uređaj.

Podsjećamo Vas da ste odgovorni za opremu koju koristite za spajanje na mrežu udruge. Isključite opremu iz struje kada jače grmi. Ukoliko utvrdimo da se je uređaj pokvario zbog Vašeg nemara, isto gubite pravo na ovu pogodnost.

Razne pogodnosti nije moguće međusobno zbrajati. Smije biti samo jedna.

Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Uskrs 2019.

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam Vaš

   KI-Portal!