Free Joomla Templates by iPage Hosting

Uskrs 2019.

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam Vaš

   KI-Portal!

 

7.3.2019. aplikacija Signal - sigurna komunikacija

Poštovani članovi,

u današnje vrijeme privatnost pojedinca na internetu postaje sve više ugrožena. Stoga su razvijene aplikacije koje pomažu u očuvanju privatnosti. Jedna od tih aplikacija je Signal. Namjena Signala je omogućiti sigurnu (šifriranu) komunikaciju putem interneta i tako onemogućiti praćenje/ snimanje/ skidanje/ mijenjanje Vaših poruka/ razgovora.

Na taj način komunikacija između Vas i Vašeg/ Vaših sugovornika ostaje samo između vas. Ni vlasnik Signala nema uvida u Vašu komunikaciju, po čemu se ova aplikacija značajno razlikuje od Facebook Messengera, WhatsApp-a, Viber-a i sličnih.

Upute za instalaciju i korištenje aplikacije Signal se nalaze ovdje.

16.2.2019. ESA-EISC Space for Sustainability Award

Natječaj pod pokroviteljstvom ESA - European Space Agency, pod nazivom ESA-EISC Space for Sustainability Award. Ako ste iz Hrvatske, imate 18-30 godina, i imate projektnu ideju iz područja okoliš, ekonomija, uprava ili svemira, prijavite se!

Natječaj je otvoren do 28.4.2019.

Svi zainteresirani mogu potražiti više informacija na
https://www.space-sustainability-award.com/guidelines?fbclid=IwAR2TLID8L9aql5duqUCSxD0fBle4GszcixGj-cULEAF5k0rcEa_-Zz8UwHs

11.2.2019. hotspot logiranje - kiportal.lan

Poštovani,

testiramo hotspot logiranje s drugih ip adresa. Nove ip adrese su 172.16.253.65 za ki-portal mrežu i 10.100.2.1 za peski-lan (mreža ki-portala na peskima). Prijašnja ip adresa je bila 10.100.1.1.
Ili, umjesto da pamtite brojke, jednostavno upišete kiportal.lan u internet preglednik (Firefox, Chrome...) kada se želite logirati/ odlogirati.

16.1.2019. Što učiniti kada pristup internetu ne radi?

Problemi s pristupom internetu se ponekad znaju pojaviti. PC CHIP je napisao nekoliko korisnih savjeta što tada učiniti.
"Zašto se odjednom računalo ne želi spojiti na internet, a do maloprije je sve radilo normalno? Uzroka može biti više."

Cijeli članak na pcchip.hr

Čestitka 2018. ---> 2019.


Sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu novu godinu

                      želi Vam KI-Portal!

19.11.2018. Zapisnik sa Skupštine

Poštovani,

18.11.2018. godine u 17 sati je održana Skupština udruge KI-Portal. Zapisnik se nalazi ovdje.

7.11.2018. poziv na Skupštinu i domjenak

Poštovano članstvo,

u nedjelju, 18.11.2018. godine, u 17 sati održat će se Skupština udruge KI-Portal u prostorijama udruge (Antuna Radića 4). Na dnevnom redu bit će:

1) Izvješće o dosadašnjem radu udruge.
2) Financijsko izvješće za 2017. godinu.
3) Izbor novog ili potvrda dosadašnjeg predsjednika, dopredsjednika i tajnika
4) Planovi za sljedeću godinu.
5) Ostalo.

Svakako dođite! Naime, bez obzira koliko obavijesti na ovoj web stranici napisali i trudili se sve objasniti, ispada da najefikasnije komuniciramo kada se uživo nađemo.

Nakon Skupštine će biti i domjenak. Kako bi znali koliko jela / pila moramo kupiti, najavite na mail/ telefon udruge svoj dolazak do petka.

12.10.2018. Oprez! nepoznati tel. brojevi

Poštovani članovi,

kada Vam zvoni mobitel ili dobijete sms poruku, nemojte se odmah javiti/ odgovoriti. Prvo provjerite tko zove/ je poslao poruku. Naime, sve su učestaliji pozivi/ poruke sa inozemnih brojeva. Radi se o prijevarama. Budite oprezni kada dobijete poziv ili poruku s nepoznatog broja.

Ukoliko se radi nepoznatom broju, provjerite počinje li taj broj sa "+385" (bez navodnika). "+385" je pozivni broj za Hrvatsku.

Također, ako ste propustili poziv s broja čiji pozivni ne prepoznajete, nikako ne uzvraćajte poziv, jer se možda radi o pokušaju telefonske prijevare. Ako Vas netko zaista treba, ponovo će zvati.     

Pripazite i kada je pozivni broj iz Hrvatske zbog pozivnih brojeva s posebnom tarifom (usluge s dodanom vrijednosti). Najčešće se radi o 06x brojevima.

Kao dodatnu mjeru zaštite, blokirajte problematičan telefonski broj u mobitelu ili ga prijavite HAKOM-u.

4.9.2018. 12 mjeseci po 1 kn mjesečno

Poštovani,

ukoliko neko vrijeme niste provjeravali Članarina & Uplate dio ove web stranice, ponavljamo novu pogodnost koju smo uveli.
Dakle, od 11.7.2018. vrijedi:
1) Novi članovi ili postojeći članovi (prebacivanje sa 2.4 GHz na 5 GHz) koji kupe ruter/ antenu čija cijena prelazi 590 kn imaju pravo na 12 mjeseci po 1 kn mjesečno. Izuzetak od ove pogodnosti je kao i kod osmomjesečne snižene cijene članarine (klikni me).

Razlozi kupovanja skupljeg rutera mogu, na primjer, biti:
a) Član mora kupiti veliku antenu kako bi mogao imati dobar signal.
b) Član želi jači ruter.

2) Pravo na dvanaestomjesečnu sniženu cijenu članarine imaju i članovi kojima se zbog više sile (Na primjer, grmljavina.) pokvari uređaj sa kojim se spajaju na wifi mrežu udruge i tada si kupe novi uređaj kojem cijena prelazi 590 kn.

Da biste ostvarili pogodnost u 2. stavci morat ćete nam prvo predati neispravan uređaj. Također, ova pogodnost se može iskoristiti samo jednom u 2 godine od kvara uređaja. Podsjećamo Vas da ste odgovorni za opremu koju koristite za spajanje na mrežu udruge. Ukoliko utvrdimo da se je uređaj pokvario zbog Vašeg nemara, gubite pravo na ovu pogodnost.