Free Joomla Templates by iPage Hosting

27.9.2020. preporuke za sigurno korištenje elektroničkih medija

"Počela je nova školska godina. Budući da digitalne tehnologije učenicima donose brojne mogućnosti za učenje i obrazovanje, roditelje i edukatore Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva podsjeća na preporuke za zaštitu djece i sigurno korištenje elektroničkih medija."
Detaljnije na:
https://www.medijskapismenost.hr/preporuke-za-zastitu-djece-i-sigurno-koristenje-elektronickih-medija/

22.3.2020. gužva na internetu

Poštovani članovi,

zbog povećane gužve u hrvatskom i međunarodnom internet prometu internet će povremeno štekati. Također, potres u Zagrebu je još pogoršao stvari, jer je oštećena mrežna infrastruktura.

Nadopuna:

Dragi naši članovi,

kako što ste mogli danas primijetiti, pristup internetu je bio otežan ili ga uopće nije bilo. I to zbog potresa jacine 5 i nešto po Richteru. Zamislite samo da je bilo preko 6 jer skala raste linearno.
Stoga, imajte na umu da su i naši napori da to proradi, isto kao i kod providera od kojeg mi dobivamo pristup internetu, bili veliki. Pogotovo sada, kada postoji i zaraza virusom Covid-19. Tako da idući puta ne morate zvati ili pisati sms/ poruke nego OBAVEZNO pročitajte/ pratite obavijesti na našoj stranici (facebook ili web).

Nije ni nama svejedno, i mi imamo obitelji kao i vi.
Ostajte zdravo i čuvajte se.

11.2.2020. jaki vjetar

Poštovani članovi,

zbog nedavnog izrazito snažnog vjetra postoji mogućnost da se nekome od Vas antena koju koristite za spajanje na mrežu udruge zakrenula ili da lan kabel više nije ispravno spojen.
Stoga, provjerite kakva je situacija. Usmjerite antenu prema pristupnoj točki udruge. Ako Vam se nešto poremetilo, imat ćete problema s pristupom mreži.

11.1.2020. Zapisnik sa Skupštine

Poštovani,

6.1.2020. godine u 17 sati je održana Skupština udruge KI-Portal. Zapisnik se nalazi ovdje.

2.1.2020. poziv na Skupštinu i domjenak

Poštovano članstvo,

u ponedjeljak, 6.1.2020. godine, u 17 sati održat će se Skupština udruge KI-Portal u prostorijama udruge (Antuna Radića 4). Na dnevnom redu bit će:

1) Izvješće o dosadašnjem radu udruge.
2) Financijsko izvješće za 2018. godinu.
3) Planovi za 2020. godinu.
4) Ostalo.

Svakako dođite! Naime, bez obzira koliko obavijesti na ovoj web stranici napisali i trudili se sve objasniti, ispada da najefikasnije komuniciramo kada se uživo nađemo.

Nakon Skupštine će biti i domjenak. Kako bi znali koliko jela / pila moramo kupiti, najavite na mail/ telefon udruge svoj dolazak do ponedjeljka prijepodne.

30.11.2019. hotspot logiranje - kipdj.net

Poštovani,

povremeno ćete se morati ponovno ulogirati u bežičnu mrežu udruge KI-Portal Đurđevac s pristupnim podacima (korisničko ime i lozinka) koje ste dobili prilikom učlanjenja.
U većini slučajeva internet preglednik (Firefox, Chrome...) sam detektira da se potrebno ponovno logirati i prikaže vam login stranicu udruge.
No, ponekad preglednik zakaže.

Tada upišete kipdj.net ili 192.168.101.1 (10.100.2.1 za peski-lan) u adresnu traku internet preglednika i prikazat će se login stranica udruge.
"kipdj" je kratica od Klub informatičara Portal Đurđevac.

Za odlogiranje iz mreže udruge upišete istu adresu. Kada vam se prikaže login stranica kliknete na "Odlogiraj me".

Stare adrese za hotspot logiranje više ne vrijede.

3.11.2019. mobiteli i nedostatak sna

Poštovani,

"jeste li primijetili kako se budite umorni ili na poslu ne uspijevate zadržati koncentraciju? Uhvatite li se ponekad kako pred spavanje tipkate po mobitelu ili je to čak češće pravilo nego iznimka? Upravo deprivacija spavanja, odnosno sustavno i svjesno uskraćivanje vremena za spavanje moglo bi biti razlog umora."

Detaljnije: Zdrav život: Izbacite mobitele iz spavaće sobe (hrt.hr)

14.10.2019. Kako poboljšati performanse računala?

"Koji je najbolji način nadogradnje računala? Što će vam pružiti najveću prednost za vaš uloženi novac, a koje nadogradnje su gubitak vremena? Evo našeg vodiča za najbolje nadogradnje računala koje možete napraviti."

Detaljnije: Ove nadogradnje će najviše poboljšati performanse vašeg računala (pcchip.hr)